Актуелно
Дечија недеља обележава се и у Великој Плани
Постављено: 04.10.2018.
У Предшколској установи "Дечје царство" у Великој Плани низом активности обележава се Дечија недеља. Овогодишњи мото је „МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – за одрастање без насиља“.
 У среду је децу централног градског објекта обишао председник општине Игор Матковић. Малишани су уживали у спортским играма, а у четвртак је приређена ликовна колонија у дворишту вртића. Петак је резервисан за  велики маскембал.
У овом објекту свакодневно борави око 500 деце узраста од 1 до 6 година.
Програм обележавања Дечије недеље у Великој Плани  исти је и у свим издвојеним одељењима ПУ "Дечје царство" на територији целе општине.
Дечија недеља је ове године прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.
Програм активности за време трајања Дечије недеље у 2018. години реализује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије и мрежом организација Пријатеља деце на територији целе Републике, уз подршку других удружења грађана, васпитно-образовних и културних институција, угледних појединаца ...
Дечија недеља се сваког октобра реализује у циљу побољшања положаја детета у Србији.