Актуелно
Извиђачи из Плане доводе Европу у општину
Постављено: 26.09.2018.
У организацији Одреда извиђача “10. октобар” из Велике Плане, од 17. до 24. септембра у хотелу “ВИР”, одржан је Тренинг курс “Leaving youth – facing the truth”у оквиру програма ERASMUS +, који је суфинансиран од стране Европске уније.
Тема пројекта је била одлив мозгова и радне миграције, а осим из Србије, присуствовали су млади из још седам европских земаља: Бугарске, Румуније, Грчке, Немачке, Словачке, Естоније и Летоније. 
Њих је примио и председник општине Велика Плана, Игор Матковић, који је учеснике упознао са напорима које општина чини да спречи одлазак високо образованих људи и задржи младе у општини и Србији.
 Одред извиђача “10. Октобар”,као домаћин, још једном је показао да је најактивнија и најперспективнија омладинска организација у општини Велика Плана. 
 
"Имајући у виду све што раде за град и општину Велика Плана, наша је обавеза да у наредном периоду подржимо извиђаче Одреда “10. октобар” и да им пружимо сву могућу подршку за будуће пројекте, којих не сумњамо да ће бити", поручио је Игор Матковић.

Плањански извиђачи најављују још један међународни пројекат у оквиру програма Erasmus + “Games And Multicultural Europe”, који ће бити одржан од 12. до 19. октобра у Великој Плани.
Тема ове омладинске размене су традиционалне игре и игре из детињства, а партнери на овом пројекту су млади из пет европских земаља: Србије, Грчке, Румуније, Словачке и Бугарске.