Актуелно
Матковић: Борићемо се за свако радно место, за сваког суграђанина
Постављено: 29.04.2018.

У склопу обележавања Дана општине Велика Плана одржана је и свечана седница Скупштине општине. Отворио ју је председник локалног парламента Ненад Перић, говорећи о оствареним инвестицијама у општини и плановима који се реализују у задатим роковима. Подсетио је на отварање кланице „Пиленце“, затим погона „Перкона“ и најавио долазак нових инвеститора.


Председник општине Игор Матковић поздравио је госте и присутне одборнике и подсетио да је општинска каса стабилна, те да нема дугова, већ се новцем грађана располаже домаћински. Оценио је да Велика Плана напредује, те да је куповином 5 хектара земљишта у Индустријској зони и улагањима на том потесу, створена добра инвестициона клима. Матковић је најавио да ће у наредна два месеца у Великој Плани заживети неке инвестиције,а посао ће добити између 300 и 400 суграђана.Политику привлачења инвеститора настављамо даље, рекао је он, са циљем да оживимо привреду и број незапослених сведемо на најмањи могући ниво.

„Борићемо се за свако радно место, за сваког младог човека,за стручњаке, обичне раднике, пољопривреднике,мале и велике привреднике, пензионере, студенте, ђаке...Да сви останемо у нашој Великој Плани и заједно радимо за будућност наше деце. Као за инвеститоре, борићемо се и за сваког туристу, јер туризам је наша велика могућност. Чак и у селу. Зато сређујемо путну и комуналну инфраструктуру, спремамо се да понудимо најбоље што имамо. После много година с поносом можемо  госте и туристе да одведемо у Радовањски луг где смо уложили озбиљна средства и  средили га за пример. У наредном периоду прошириће нам се и смештајни капацитети када се оконча адаптација хотела Покајница и он засија у пуном сјају и поново отвори своја врата, поручио је први човек Велике Плане, захваливши се државном руководству на подршци у пројектима.