Актуелно
Почињу „Дани општине Велика Плана“
Постављено: 24.04.2018.
Од  24. до 30. априла одржавају се „Дани општине Велика Плана“  који ће бити обележени седмодневним програмским садржајима. Програм почиње у уторак увече у Старом Селу, где је за 20 сати  у Дому културе „Влада Марјановић“ заказана промоција монографије „ Црква у Старом Селу“, ауторке Јелице Минић, историчарке уметности. Осим ауторке, о књизи ће говорити и професор Дарко Ивановић.

Среда, 25.април, резервисана је за „Етно дан“ који се отвара од 8 часова ујутру,у Градском парку и на платоу испред Центра за културу „ Масука“.
У плањанској библиотеци „Радоје Домановић“ од 18 часова планирана је промоција монографије „Добри људи у српској средњовековној држави“.Говориће аутор др Милош Ивановић и др Срђан Рудић.
Вече се наставља у етно духу.  Од 20 сати у ЦЗК „Масука“ наступиће Национални ансамбл „Коло“. Улаз је бесплатан.

Четвртак, 26.април, је спортски дан. Љубитељи спорта моћи ће да уживају у спортским активностима и такмичењима на теренима ТСЦ „Велика Плана“ од 9 часова.
Од 17,30 сати у библиотеци ће бити приређено Вече јубилеја – 60 година РТС-а.
Од 19 сати у Галерији ЦЗК „Масука“ на програму је ретроспективна изложба ликовног уметника и вајара Миодрага Поповића поводом пет деценија његовог стваралаштва.

Свечана седница Скупштине општине Велика Плана заказана је за петак, 27.април у 13 часова. Присутним званицама обратиће се председник општине и председник локалног парламента, уз пригодан културно - уметнички програм.
Истог дана програм „Дана општине Велика Плана“ наставља се 13. Међународним фестивалом документарног филма „Златна буклија“. Свечана додела награда најбољим ауторима биће приређена од 18 часова у ЦЗК „Масука“.

За суботу, 28.април, заказан је 15.Поход „ Карађорђевим стопама“. Полазак је у 9 сати са платоа испред градског базена.

Завршница је у понедељак, 30.априла,  полагањем венаца на споменик Краљу Петру Првом ослободиоцу, од 10 часова.

Добродошли на Дане општине Велика Плана!