Актуелно
Подела бесплатних садница грађанима Вашег места
Постављено: 05.04.2021.
Подела бесплатних садница грађанима Вашег места
 
Поштовани,
Почетком ове године спровели смо анкету у којој су грађани Вашег места недвосмислено потврдили заинтересованост за озелењавање места у којима живе.
Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције Триллион Треес Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.
У могућности смо да Вашој општини донирамо 100 садница које су спонзорисале друштвено одговорне компаније кроз акцију Посади свој хлад. У случају да се акцији до поделе прикључи још компанија из Ваше општине или региона број садница се повећава.
Саднице су намењене искључиво подели заинтересованим грађанима и достављају се курирском службом на адресу коју одредите. Уз саднице шаљемо и рекламни банер са логоом спонзора као и упутства за садњу која се деле уз сваку садницу. На садницама се налазе везице са логоом спонзора као и празним делом за уписивање датума садње/онога ко је садио. Подела се врши истог дана и сата у целој Србији, током друге недеље априла, испред градске општине или трга у 12х.
Обавезе које градска општина треба да испуни:


  1. Одређивање локације за слободну садњу за грађане који немају где да посаде садницу.
  2. Контакт особе која је задужена за поделу садница.
  3. Обавештавање локалних медија неколико дана пре поделе садница са детаљима о локацији где се деле саднице, датумом и временом поделе.
  4. Подела садница свим заинтересованим грађанима који дођу на место поделе. Једна садница по особи уз обавезно придржавање цовид-19 мера.
  5. Постављање рекламног банера на место поделе. Уз садницу се грађанима обавезно доставља и упутство за садњу.
  6. 10% садница доставити контактираним заинтересованим школама пре саме поделе грађанима.
  7. Фотографисање поделе и достављање фотографија на нашу емаил адресу akcija@posadisvojhlad.rs    са кратким извештајем како је прошла подела.
 
Преко наших друштвених мрежа и сајта ћемо обавестити грађане о статусу поделе у општинама и градовима које смо контактирали овим путем. Уколико можете да испуните дате услове молимо Вас да нас обавестите најкасније до 26.03.2021 ради припреме за слање пакета и организовања акције. Подела је планирана најкасније до 09.04.2021.