Актуелно
Посади Свој Хлад Подела бесплатних садница грађанима Велика Плана
Постављено: 08.12.2021.
Посади Свој Хлад
Подела бесплатних садница 
 
 
Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, Општина Велика Плана се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом обавештавамо Вас да ће бити организована јавна подела 100 садница у подне 10. Децембра у целој Србији а у Великој Плани у улици Милоша Великог 30 испред зграде општине.Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.
 
Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство засадњу. Зато посадите свој хлад И обезбедите чистваздух вама И вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!
 
Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и партите упутства за њен даљи развој.Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње.
 
Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шума него у градовима зато што тамо и живимо.
 
Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбанисм срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.