Актуелно
Представници Жупаније Мехединци из Румуније у Великој Плани
Постављено: 22.01.2016.
Председник општине Велика Плана, Игор Матковић, састао се са представницима Жупаније Мехединци, из Румуније.
Након добродошлице и уводног дела, наставило се са оперативним делом састанка који је  обухватио дефинисање заједничких пројектих активности, у контексту припреме пројекта  „ Young guardians of nature“ у оквиру актуелног позива Програма прекограничне сарадње Србија – Румунија.
Наиме, предлог пројекта се односи на развој заједничких активности на промоцији здравог начина живота, подизању свести о заштити животне средине код младих, а нарочито се односи на ученике основне школе и младе извиђаче и заједничке активности на  размени искустава и знања као и упознавања младих са културом и начином живота својих вршњака у Румунији и Србији.
 Општи закључак са састанка је да су обе  стране заинтересоване за заједничку сарадњу на припреми  заједничког  предлога пројекта. У циљу озбиљнијег приступа у изради заједничког пројекта, општина Велика Плана је раније доставила Писмо о намерама којим изражава своју посвећеност да као институција формира партнерство са Жупанијом Мехедници.
 Водећи партнер на овом пројекту је  Жупанија Мехединци, а партнери општина Велика Плана, Национална организација извиђача из Румуније  и Окружни школски инспекторат Жупаније Мехединци. За припрему финалног предлога пројекта задужени су Регионална развојна агенција “ Браничево-Подунавље” из Пожаревца и Жупанија Мехединци.