Актуелно
Radionica „Sredstva Nacionalnog IPARD programa i kako ih iskoristiti“
Постављено: 17.05.2017.
Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, nastavlja sa aktivnostima u oblasti ruralnog razvoja kroz projekat
Regionalna platforma za ruralni razvoj – Braničevo-Podunavlje u korak sa EU“.
 
Osnovni cilj projekta je vertikalno i horizontalno umrežavanje i jačanje kapaciteta svih zainteresovanih strana BP regiona za aktivno učešće u procesima približavanja EU u oblasti ruralnog razvoja. Deo projektnih aktivnosti usmeren je na unapređenje kapaciteta lokalnih aktera za saradnju u artikulisanju zajedničkih regionalnih interesa u oblasti ruralnog razvoja i efikasnije sprovođenja Politike ruralnog razvoja RS na regionalnom nivou. U tom smislu, Projekat predviđa održavanje niza javnih događaja i radionica, čiji je cilj unapređenje informisanja potencijalnih korisnika finansijskih sredstava podrške koja će biti raspoloživa u narednom periodu.
 
Kao jedan događaja u nizu, planirana je radionica „Sredstva Nacionalnog IPARD programa i kako ih iskoristiti“, koja će se održati u Velikoj Plani, 23 maja 2017. godine, sa početkom u 10.00 časova. Svrha radionice je potencijalne korisnike o osnovnim uslovima i kriterijumima za apliciranje u okviru predstojećih poziva za dodelu sredstava podrške iz Nacionalnog IPARD programa, i prevashodno je namenjena poljoprivrednim proizvođačima i agro-biznisima, ali i drugim zainteresovanim akterima: predstavnicima lokalnih samouprava i mesnih zajednica, zadrugama, preduzetnicima i predstavnicima privrede koji rade  u  ruralnim  sredinama,  predstavnicima  organizacija  civilnog  društva,  ali  i  fizičkim licima – stanovnicima ruralnih sredina.