Актуелно
Вечерас промоција монографије „Црква у Старом Селу“
Постављено: 24.04.2018.
У Старом Селу отварају се вечерас овогодишњи „Дани општине Велика Плана“, промоцијом монографије о сеоској цркви коју је написала историчарка уметности Јелица Минић.Промоција почиње у 20 часова у Дому културе у Старом Селу.

Проучавање локалне историје од великог је значаја не само за упознавање прошлости одређене средине, већ некада пружа важне податке за сагледавање шире слике неког друштва. Последњих неколико деценија учињини су вредни искораци у правцу бољег упознавања историје великоплањанског краја пре свега захваљујући напорима мр Дарка Ивановића. Књига историчарке уметности Јелице Минић посвећена цркви у Старом Селу нови је допринос на том пољу. 

Ослањајући се на разноврстан изворни материјал и релевантну литературу ауторка се потрудила да причу о подизању цркве, њеној архитектури, иконостасу, мобилијару и богослужбеним предметима смести у шири контекст.

Уверени смо да ће ова монографија добити истакунуто место у библиотекама свих оних који су ближе заинтересовани за прошлост великоплањанског краја, каже Др Милош Ивановић.