Спорт
ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ДОБАР ФУДБАЛ
Постављено: 28.08.2015.
Седамнаести по реду Новогодишњи турнир у малом фудбалу у организацији ТСЦ Велика Плана, под покровитељством локалне самоуправе - привукао је бројне екипе и испунио трибине спортске хале.

Седамнаести по реду Новогодишњи турнир у малом фудбалу у организацији ТСЦ Велика Плана, под покровитељством локалне самоуправе - привукао је бројне екипе и испунио трибине спортске хале. Добра организација, нов термин и изостанак котизације довели су на плањански паркет 32 састава, понајвише домаћих, али и из Младеновца, Београда, Паланке, Јагодине, Свилајнца, Баточине... У јакој конкуренцији, победничког трофеја домогао се ФОН Гоци, играч турнира је Миша Миливојевић (Добре душе), најбољи стрелац Владан Стојковић (МУП&Кафе Белини), најбољи голман Вукашин Милосављевић (Бренд кафе)
 
Кроз квалификационе мечеве, које је у просеку пратило по око две стотине гледалаца, 
 
 
 
полако су се издвајали "озбиљнији" састави, па се у четвртфиналним утакмицама могао видети изузетно добар квалитет. У прилог изједначености снага на терену, говори и чињеница да је неколико сусрета у овој фази такмичења и у самом полуфиналу - окончано пеналима.  Одлука са беле тачке пала је и у самој завршници, у мечу између паланачких "Добрих душа" и ФОН Гоција, када су, након 3:3 из игре, ефикасније шутирали момци из београдског састава.
 
- На пенале смо прошли и полуфинале, што је била чиста лутрија. То нам је био и најтежи меч на турниру јер смо играли против домаће екипе која је имала велику подршку са трибина - казао је Страхиња Манић из победничког састава, уз констатацију да је сама организација била на високом нивоу, услови за игру оптимални, а суђење изузетно коректно, и да ће са великим задовољством и наредне године доћи у Велику Плану.
 
 
 
 
 
Да је турнир добро функционисао сматра и најбољи играч овог такмичења, Миша Миливојевић:
 
-Можда финале није донело најлепши фудбал, али тешки четвртфинални и полуфинални мечеви прилично су нас истрошили, па се то одразило и на игру на терену - казао је.
 
У борби два домаћа састава за треће место, Бренд кафе је саваладао екипу МУП&Кафе Белини.
 
Новогодишњи турнир, са фондом награда од 210 хиљада динара, у самој завршници, када су и трибине  биле пуне, искоришћен је за промоцију бубл фудбала, потпуно новог начина игре (забаве) у свету, као и за ревијални меч чланова пионирске селекције ФК Плана.