Спорт
КРУНА ЗА ПРВИ КРАЉЕВСКИ КЛУБ
Постављено: 28.08.2015.
На грб Фудбалског клуба Плана додата је круна чиме је озваничено да је овај спортски колектив, основан 2003. године, од сада под патронатом престолонаследника Александра II Карађорђевића.

На грб Фудбалског клуба Плана додата је круна чиме је озваничено да је овај спортски колектив, основан 2003. године, од сада под патронатом престолонаследника Александра II Карађорђевића. Тако је првенствена иницијатива Крунском савету да ЊКВ буде покровитељ такмичења под називом КУП Краља, на личну жељу Карађорђевића, прерасла у још значајнији вид сарадње за овај великоплањански клуб који у млађим категоријама већ има бројне успехе.
 
Овим поводом освештана је просторија која је од стране локалне самоуправе дата на коришћење клубу, а која се налази у склопу свлачионица ФК Морава. У скромним условима, овде је изложен део трофеја освојених у претходних дванаест година.
- Веома смо поносни на чињеницу да наш клуб једини у Србији носи епитет "краљевски". Ово је велика част али и одговорност, и надам се да ћемо залагањем и резултатима  успети да оправдамо оно што нам је  поверено - казао је Братислав Жавановић, тренер и један од оснивача ФК Плана, уз захвалност великоплањанском удружењу Краљевинa Србијa на напорима уложеним да се све успешно реализује.